Een potje Machandel

Waar komt mijn eten vandaan? Wat zit er eigenlijk in? Zelfbewuste consumenten willen weten wat er op hun bord ligt. Zij stellen vragen over de herkomst van hun eten, over wat de productiemethoden met het milieu doen, over de gezondheidsaspecten van bewerkt voedsel. Machandel stelt dezelfde vragen en handelt ernaar.

Weten wat je eet

Open een willekeurig potje bruine bonen van Machandel dat zojuist van de productielijn komt. Je proeft de volle smaak van zoetige bonen die hun beet hebben behouden. Bonen, zeezout en de smaak van versheid: dat is het. Niet meer, niet minder: het product spreekt voor zich. Op dezelfde wijze verwerkt Machandel maїs, doperwtjes, tuinboontjes en andere groentes. Zonder toevoegingen, zonder kleurstoffen.

Van land in glas

De pure smaak vergt zorgvuldige voorbereiding. Met onze telers maken wij de keuze voor het juiste soort gewas. We kiezen de geschiktste akker en volgen de groei. Het oogsten luistert nauw; rijpheid en stevigheid bepalen het tijdstip, soms binnen 24 uur. Als het weer dan ook meewerkt, komt het beste van het land op het juiste moment in het glas.

Duidelijke herkomst

Machandel werkt samen met telers die hun grond koesteren. Onze boeren bewerken het land op bio-dynamische of biologische wijze; synthetische meststoffen en bestrijdingsmiddelen zijn taboe. Zo zien wij het graag en zo willen onze toeleveranciers het zelf ook, met elkaar gaan we langdurige verbintenissen aan. Van de natuurlijke grondstoffen maakt Machandel een onvervalst product van duidelijke herkomst.

Natuurvoedingswinkels

Het telen van de grondstoffen en het verwerken tot kant en klaar product gebeurt op ambachtelijke en aandachtige wijze. Op deze bio-dynamische pijlers steunt Machandel. In lijn met de bedrijfsfilosofie brengen we onze merkproducten op de markt middels de ketens van de Demeter- en EKO-natuurvoedingswinkels. Een bewuste strategie: samen hebben we in de afgelopen decennia de biologische markt op de kaart gezet, samen gaan we door.

Private labels

Als merk is Machandel uitsluitend verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels. Als biologisch producent doen we inmiddels ook zaken met grootwinkelbedrijven. Met onze kwaliteit als uitgangspunt sluiten we langdurige leveringverbintenissen en vinden onze groentes in pot, pindakaas, ketchup en mayonaise  hun weg naar de klant onder de eigen naam van supermarktketens.

Zelfbewuste consumenten willen weten wat er op hun bord ligt