Over ons

Al meer dan dertig jaar produceert Machandel biologisch-dynamische en biologische conserven. Oprichter Piet Glasbeek begon het bedrijf in 1978 in de schuur van de woonboerderij in Haulerwijk. Het Friese dorp is nog steeds de thuisbasis van het familiebedrijf, al huist het fabriekscomplex ondertussen op het bedrijventerrein. Vandaag de dag werkt Machandel met de meest geavanceerde productietechnieken, de kernwaarden van bedrijf bleven over de jaren echter onveranderd. Machandel staat voor openheid, een eerlijke prijs, en verantwoording ten overstaan van telers en afnemers.

Meer weten over onze geschiedenis?

Ons assortiment

Machandel produceert onder eigen merknaam en voor private labels van zakelijke partners. Ons eigen assortiment bestaat uit ruim vierhonderd biodynamische - en biologische producten in verschillende voedselcategorieën. We verwerken alle denkbare groenten. We produceren sauzen, soepen, notenpasta’s en smoothies. En verder maken we biologische pindakaas, ketchup en mayonaise.

Een overzicht van onze producten.

Wat krijgt u op uw bord?

Machandel werkt voornamelijk met biologisch-dynamische grondstoffen. Waar dat nog niet lukt, vallen we terug op biologische teelten. We zoeken boeren op die met aandacht voor het milieu op ambachtelijke wijze hun grond bewerken. Met hen gaan we langdurige relaties aan gebaseerd op wederzijds respect. Zo komen we samen tot natuurlijke producten van duidelijke herkomst: vers, smakelijk en gezond.

Meer weten over ons proces?

Meer dan dertig jaar produceert Machandel biologisch-dynamische en biologische conserven