Werken bij Machandel

Wil je graag aan de slag in een bedrijf dat bijdraagt aan het behoud van een gezonde, duurzame voedselketen en met respect om wil gaan met de aarde? Lees dan nu verder!

Voor ons dynamische productiebedrijf te Haulerwijk (vlakbij Groningen, Assen, Drachten) zijn wij op zoek naar een:

 

IT medewerker

Het betreft een functie voor 0,8-1,0 FTE

 

Onze afdeling IT binnen Machandel moet geprofessionaliseerd worden, waarbij het leggen van een basis de eerste stap is. Er liggen allerlei uitdagingen op diverse IT gebieden. IT bestaat uit onze hoofd IT’er, die graag een betrokken collega aan zijn team toevoegt.


Taken en verantwoordelijkheden

In de rol als IT medewerker ben je enerzijds ondersteunend aan de slag op het gebied van eerste lijn support. Onder de ondersteunende werkzaamheden (dagdagelijkse zaken) verstaan we het beantwoorden van vragen van collega’s over IT gerelateerde onderwerpen, storingen oplossen, het beheren van IT middelen en werkzaamheden rondom hardware. Ook behoort het PLC programmeren van de machines/productielijnen tot de werkzaamheden.

Anderzijds ben je op projectbasis aan de slag binnen supportonderwerpen. Voorbeelden van toekomstige projecten zijn het vormgeven van IT security, werkzaamheden rondom de komst van een nieuwe server en de aanleg van glasvezel, implementatie WMS, het maken van een volgende stap binnen een SCADA systeem om machines uit te lezen, het verder inrichten van Exact, werkplekinrichting van onze nieuwe locatie etc.

De verdeling tussen de ondersteunende werkzaamheden en projectmatige werkzaamheden zal ongeveer 50/50 zijn.

 

Profiel

Kortom, binnen deze functie liggen diverse, mooie uitdagingen en zal je veel vrijheid gaan ervaren. Daarom zoeken we ook een nieuwe collega, die zich herkent in onderstaand profiel:

 • Je hebt ervaring in een soortgelijke rol op een IT afdeling (ervaring in dus zowel ondersteunende werkzaamheden als project gerelateerde werkzaamheden);
 • Je kan zelfstandig aan de slag en je creëert je eigen agenda dat aansluit op de behoefte vanuit de organisatie (uiteraard in overleg met de hoofd IT);
 • Als je een probleem ervaart, ga je zelf op onderzoek uit naar een oplossing en stemt deze af. Je kan hierbij afdeling overstijgend denken;
 • Je hebt ervaring met SQL en Windows Server;
 • Binnen SSRS kun je rapportage maken;
 • Je kunt PLC programmeren;
 • Je hebt kennis van ERP (binnen Machandel gebruiken we Exact).
 • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift);
 • Down to earth instelling betreffende hoe je om gaat met collega’s;
 • Communicatieve vaardigheden.


Machandel biedt jou:

 • Dit is een afwisselende en uitdagende functie bij een groeiend bedrijf waar de lijnen kort zijn en de sfeer uitstekend;
 • Machandel biedt jou een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een marktconform salaris; 
 • 25 vakantiedagen & 9,5 Adv-dagen (o.b.v. fulltime); 
 • 8% vakantiegeld; 
 • 4,25% eindejaarsuitkering; 
 • Pensioenregeling en reiskostenvergoeding. 

 

Heb jij al zin om te starten?

Stuur dan je motivatie, voorzien van CV naar Jacoline Veenstra (HR manager) hr@machandel.com.
Neem om je te verdiepen in Machandel ook gerust een kijkje op de website: www.machandel.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Machandel

Machandel B.V. is gespecialiseerd in de productie van een breed assortiment biologische groenteconserven, soepen, sauzen en notenpasta’s. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een van de grotere producenten van biologische producten in Europa. Met een omzet van rond de 40 miljoen euro en een ambitieuze groeiambitie; verdubbelen van de omzet in 5 jaar. De productie en verdere verwerking vinden plaats in ons bedrijf waar kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid centraal staan. De producten worden op de hele Europese markt afgezet.

Machandel produceert voedsel zoals het moet zijn: puur zonder onnatuurlijke toevoegingen, rijk aan smaak en geteeld in schone grond. In onze glasconservenfabriek in Haulerwijk verwerken wij daarom uitsluitend biologisch-dynamische en biologische grondstoffen van telers die we door en door kennen. In gedeeld rentmeesterschap zorgt Machandel zo voor een gezonde en duurzame voedselketen om onze aarde door te kunnen geven aan volgende generaties.